Zo maak je je huis praktischer

Je woonplezier stijgt als je blij bent met de inrichting van je huis. De kleuren en materialen die je in huis gebruikt, helpen mee voor een positieve stemming. Wat verder helpt, is als je je huis opgeruimd kunt houden en niet de hele week bezig bent met opruimen en schoonmaken. Niet voor niks is een veelgehoorde uitdrukking: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd.

Een praktisch huis is aanpasbaar aan je leefsituatie

Veel mensen krijgen energie van het herinrichten van hun huis. Door met meubels te schuiven en een ander behang of een andere kleur verf, heb je zo in één keer een hele andere look. Wat dan extra meehelpt, is als je meubels op wieltjes hebt. Denk aan een piano of het kastje in de keuken met keukengereedschap. Komt er een groot gezelschap eten? Ideaal als je dan meerdere meubels op wieltjes hebt en zo de boel op een snelle manier een beetje kunt veranderen naar een meer praktische opstelling.

Daarbij zijn meubels op wieltjes momenteel hartstikke hip. Of je nu over een grote leefruimte beschikt of kleiner woont, opbergruimte is altijd fijn en meubels snel kunnen verplaatsen ook. Niets is vervelender als een zware tafel of kast verplaatsen en dan je vloer te beschadigen. Ook je rug zal je dankbaar zijn, met wieltjes eronder kost het allemaal een stuk minder spierkracht. En de tijd die je bespaart als je niet meer alles hoeft te sjouwen of te duwen is ook mooi meegenomen! Pimp je badkamer door je handdoekenkast op de grond wieltjes te geven en de inrichting zo eenvoudig meer praktisch te maken.

Wieltjes kopen

Door een krat te kopen en daar wieltjes onder te bevestigen kun je mooi het speelgoed van je kinderen, de rondslingerende tijdschriften of de blokken hout voor de openhaard opbergen. Je kunt ze in de bouwmarkt kopen of online bijvoorbeeld op WielenOutlet. Wieltjes zijn er in diverse maten en kleuren en vrijwel altijd geschikt om onder een meubel te monteren. Verder is het bevestigen van het wieltje gelukkig niet iets wat alleen ervaren timmermannen voor elkaar krijgen, dus een mooi project voor in het weekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *