Hier moet je aan denken als je van België naar Nederland verhuist

Naar Nederland verhuizen lijkt misschien erg dichtbij, maar dat maakt niet dat er daardoor minder geregeld moet worden dan wanneer je naar een verder land reist. In dit artikel sommen we daarom een aantal dingen voor je op waar je aan moet denken.

Allereerst heb je natuurlijk een woning nodig. Zorg ervoor dat je, wanneer je besluit naar Nederland te verhuizen, zorgvuldig op zoek gaat naar een woning en dat je hier de tijd voor neemt. Zoals we in de intro al schreven: Nederland mag dan dichtbij zijn, het is wel een heel ander land. Je wilt voorbereid zijn op wat er gaat komen en het eerste wat je dan doet is een goede woning vinden. Neem hiervoor een goede makelaar in handen, zodat die je hiermee kan helpen. Zo vind je je nieuwe woning in Nederland via De Huizenbemiddelaar Zundert.

Verschillen tussen België en Nederland

Voordat je naar Nederland verhuist, is het misschien handig als je iets over dit land weet. Zo heeft Nederland 12 provincies en is de hoofdstad Amsterdam, deze ligt in de provincie Noord-Holland. Nederland en België worden vaak als bijna hetzelfde gezien, maar niet is minder waar. Sterker nog: de cultuurverschillen tussen deze twee landen zijn relatief groot.

Typisch is dat Nederlanders door Belgen vaak als erg direct worden gezien. Nederlanders zeggen namelijk vaak gewoon waar het op staat, zonder een blad voor de mond te nemen. Op veel buitenlanders, waaronder Belgen, komt dat vaak nogal heftig over.

Checklist

Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid je nieuwe huisje intrekt, hebben wij een kleine checklist voor je samengesteld. Hier kun je bijna alles op vinden wat je moet regelen, zodat je niet voor gekke verrassingen komt te staan. Alle punten van de checklist, kun je hieronder vinden.

  • Schrijf je uit bij je huidige gemeente vóórdat je verhuist en schrijf je vervolgens in bij je nieuwe gemeente
  • Check hoe het zit met je rijbewijs
  • Zijn er spullen die je vanuit België mee naar Nederland wilt nemen, waarvan je niet weet of dat mag? Check het dan even met de douane
  • Controleer je zorgverzekering
  • Controleer je toeslagen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *