Een spa onderhouden, hoe vaak moet je dat doen?

Je bent de trotse bezitter van een eigen binnen- of buitenspa! Dat is heel veel genieten en af en toe een beetje schoonmaken. Maar hoe vaak moet je dat ‘even schoonmaken’ nu precies doen? En hoe kun je jouw spa het langste schoon houden? Dat en meer lees je hier.

Hoeveel klein onderhoud heb je met een spa?

Dat ligt aan hoe vaak je gebruik maakt van jouw spa. Iedere spa heeft ingebouwde filters, die het water van jouw spa schoonhouden. Om ervoor te zorgen dat de filters hun werk goed kunnen blijven doen, moet je deze filters regelmatig schoonmaken. Eens per maand uitwassen en schoonspoelen is het advies. Hierdoor blijft het water van jouw spa altijd helder en schoon. Zoals ieder product hebben ook filters niet het eeuwige leven. Het kan daarom zo zijn dat je de filters op den duur moet gaan vervangen, afhankelijk van hoe vaak je gebruik maakt van jouw spa. Bij zeer regelmatig gebruik (minimaal 1 keer per week) dient u de filters één keer per jaar te vervangen. Op Spa onderhoud van Elite Wellness vind je meer informatie over het schoonhouden van je spa. Hierbij kun je denken aan reinigingsmiddelen, maar ook covers en digitale teststrips om de kwaliteit van het water mee te kunnen testen.

Hoeveel groot onderhoud heeft een spa nodig?

Het is aan te raden om bij normaal gebruik jouw spa ten minste ieder kwartaal een grote schoonmaakbeurt te geven. Hiervoor kun je speciale onderhoudsmiddelen kopen die ook meteen de leidingen van je spa helemaal schoonspoelen en ontsmetten. Zorg er tijdens deze reiniging wel voor dat de luchttoevoer van je spa is dichtgedraaid, zodat er alleen water door de leidingen heen stroomt. Als de leidingen eenmaal schoon zijn kun je de kuip schoon gaan maken. Hiervoor moet je het water uit de kuip laten lopen en een speciaal polish-middel gebruiken om de kuip weer schoon en glanzend te krijgen. Is de kuip schoon, dan kan deze weer gevuld worden met nieuw schoon water, en kun je weer als vanouds genieten van jouw spa.

Kan ik het schoonmaken van mijn spa ook een keertje overslaan?

Wanneer je een bepaalde periode vrijwel geen gebruik hebt van jouw spa ben je natuurlijk niet verplicht om deze maandelijks schoon te maken. Het is echter wel aan te raden om jouw spa regelmatig schoon te houden. Doe je dit namelijk niet, dan kan het zijn dat de conditie van jouw spa ongemerkt achteruit loopt. Het brengt dus wel een risico met zich mee om jouw spa niet regelmatig te onderhouden. Vuil wat zich in de leidingen ophoopt is met het blote oog niet zichtbaar, maar wordt steeds moeilijker om te verwijderen als je meerdere keren een onderhoudsbeurt overslaat. Het is daarom beter om regelmatig jouw spa schoon te maken en regelmatig te onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *