Dit zijn de voordelen van het hebben van een eigen sauna

Aah een dagje naar de spa, hoe fijn is dat. Helaas zijn de sauna’s en spa baden al een hele tijd dicht en wie weet hoelang dat nog gaat duren. Daarbij is een bezoekje aan zo’n Wellnessresort behoorlijk prijzig. Er zijn meer dan genoeg redenen om een eigen sauna te laten zetten, hieronder noemen we er een paar voor je op.

Het verdient zichzelf terug

Het hebben van een sauna verdient zichzelf terug. Misschien niet op het gebied van geld, maar zeker wel op het gebied van ontspanning en gezondheid. Daarbij kun je een eigen sauna zo vaak gebruiken als je wilt. Zo kun je iedere maand, iedere week, of zelfs iedere dag, een momentje voor jezelf inplannen en even genieten. Je hoeft dus niet steeds die dure entree te betalen en je kunt zo lang gebruik maken van de sauna als je wilt. Heb je slechts een half uurtje de tijd? Geen probleem, een sauna, van bijvoorbeeld https://www.waterwellness.nu/, heb je zo opgewarmd en zo kun je binnen een mum van tijd genieten van de warmte.

Ontspanning

We schreven het hierboven al even kort, een bezoekje aan de sauna is enorm goed voor de ontspanning. In de sauna worden al je spieren even flink verhit. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen die, bijvoorbeeld na het sporten, in je spieren zijn blijven zitten en voor spierpijn zorgen, eruit loskomen. Daarbij kun je in de sauna even helemaal vergeten wat er verder allemaal gaande is. Zweet lekker even weg en denk nergens aan. Na een bezoekje aan de sauna ben je vaak wat loom en erg moe, wat ook direct voor een goede nachtrust zorgt. Zo kun je er de volgende dag weer als nieuw tegenaan!

Gezondheid

Een bezoekje aan de sauna is ook enorm goed voor de gezondheid. In eerste instantie natuurlijk al omdat je even helemaal ontspant in de sauna. Dit zorgt ervoor dat alle stress voor een moment van je schouders afglijd. Stress is hartstikke slecht voor je en daarom is het los kunnen laten van die stress erg goed. Wanneer je regelmatig een bezoekje aan de sauna brengt, krijgt je weerstand ook een goede boost. Dat zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van bijvoorbeeld verkoudheden.

Als laatste is de sauna ook hartstikke goed voor je huid. Door de hitte ga je namelijk zweten, waardoor je poriën zich openen en je al het vuil eruit zweet. Na een bezoekje aan de sauna zul je dan ook merken dat al je mee eters een heel stuk kleiner zijn geworden en dat je huid zo zacht is als een set babybilletjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *