Stappenplan voor het kiezen van het juiste kantoormeubilair

Je bent op zoek naar goed kantoormeubilair, maar welke stappen moet je dan doorlopen? Geen zorgen, want wij helpen je verder. Lees het op je gemak door en laat je inspireren! Bij het juiste kantoormeubilair hoort ook een bureaustoel kopen op Designkantoormeubilair.be. Maar daar gaan we zo wat dieper op in met ons eigen stappenplan.

Kantoormeubilair kiezen? Volg dit stappenplan!

Soms moet je nieuwe kantoormeubelen kopen. Alleen is het dan de vraag wat kies je en hoe weet je nu wat de beste keuze is? We denken graag met je mee en daarom hebben wij een stappenplan ontwikkeld voor het kiezen van het juiste kantoormeubilair.

  • Stap 1: Wat wil je precies? Welke wensen heb je als het gaat over een stijlvolle kantoorinrichting? Er is erg veel keuze en daarom is het goed om vooraf na te gaan wat er allemaal kan én om vast te stellen welke wensen jij hebt. Waar ben je naar op zoek? Wil je alles vernieuwen of alleen nieuwe stoelen of bureaus bijvoorbeeld? Maak een plan zodat vast staat wat je wil (en wat je budget is).
  • Stap 2: Andere of een nieuwe kantoorinrichting? Het kan zijn dat je een bepaalde smaak hebt en die graag wilt behouden. Dit kan uiteraard, dan kun je gewoon wat kleine veranderingen doen zodat het toch als nieuw lijkt. Als je een geheel nieuwe stijl wil kan dat ook, ga dan brainstormen wat je wil (of neem je collega’s hierin mee zodat zij hierin ook wat te zeggen hebben).
  • Stap 3: Ergonomische kantoormeubelen, dit is heel belangrijk! De juiste houding is voor alle werknemers van belang, vaak brengen ze een groot deel van de dag zittend door achter het bureau. Gebruik daarom ergonomisch verantwoorde bureaustoelen, maar denk ook aan creatieve zitplekken en flexibele werkplekken. Zo kan er eens gevarieerd worden qua werkplek en dat zal iedereen leuk vinden en inspireren.
  • Stap 4: Een vaste werkplek of liever een flexibele kantoorruimte? Als je mensen op kantoor hebt die graag wat meer bewegen, dan is een flexibele werkplek een goede keuze. Zij kunnen dan iedere keer op een andere plaats zitten en zich laten inspireren door de werkplek. Ook worden vergaderingen steeds vaker ingepland tijdens het wandelen, dan zit je ook even wat minder vaak op een dag.
  • Stap 5: Aan de slag! Als je een idee hebt wat er zoal te koop is en wat je wil met je kantoorruimte, dan kun je een keuze maken en beginnen met de voorbereidingen. Sommige mensen gaan dan liever echt winkelen om alles met eigen ogen te bekijken, maar als je minder tijd hebt kan het ook online. Aan de hand van de afbeeldingen die je ziet kun je je een beeld vormen hoe het past in jouw interieur.

Neem vooral de tijd om geschikt en verantwoord kantoormeubilair uit te kiezen, dan heb jij en je werknemers er nog lang plezier van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *