Wat is een aanbouw precies?

Je hoort wel eens dat mensen kiezen voor het bouwen van een aanbouw in plaats van bijvoorbeeld te verhuizen, maar wat is zo’n aanbouw precies en wat zijn de voordelen ervan? Dat, en meer, leggen we je in onderstaand artikel uit.

Een aanbouw is in feite een extra ruimte die wordt aangebouwd aan een ander gebouw. Een aanbouw wordt dus meestal geplaatst om het huidige gebouw te vergroten. Voor een aanbouw heb je meestal wel een vergunning nodig, maar niet altijd. Het is handig om dat even goed na te gaan. Een aanbouw komt in verschillende soorten. Dat leggen we je zo uit, maar eerst nog even een aantal voordelen van een aanbouw.

De voordelen

Een aanbouw heeft een hoop voordelen. Zo is het bouwen van een aanbouw een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een geheel nieuw huis. Je kunt zo, zonder dat je een nieuw huis moet zoeken en moet verhuizen, toch meer ruimte creëren. Afhankelijk van waar je de aanbouw laat plaatsen, kun je die ruimte helemaal naar eigen wens indelen. Zo kun je bijvoorbeeld de keuken flink vergroten, maar je kunt ook een bijkeuken of een extra slaapkamer laten zetten.

Soorten aanbouw

Er zijn grofweg gezien twee soorten aanbouw en afhankelijk van je budget kun je voor één van de twee kiezen. Zo heb je namelijk een prefab aanbouw, of een op maat gemaakte aanbouw. Hieronder leggen we je kort uit wat het verschil is tussen de twee.

Prefab aanbouw

Een prefab aanbouw is in feite een aanbouw die al van tevoren gemaakt is. Deze aanbouw bestaat uit standaard afmetingen en materialen. Een prefab aanbouw is vrijwel altijd goedkoper, omdat deze niet op maat gemaakt moet worden. Je hebt dus wat minder opties wat betreft afmetingen bij een prefab aanbouw, maar de prijs ligt wel een stuk lager.

Op maat gemaakt

De naam zegt het al: een op maat gemaakte aanbouw is op maat gemaakt en dus speciaal voor jou ontworpen. Geen standaard afmetingen en materialen, met deze aanbouw is alles mogelijk. Bij veel bedrijven, zoals bij De Aanbouw Expert is het mogelijk om samen met een architect jouw droom aanbouw te ontwerpen. Zo weet je zeker dat alles precies is zoals je in gedachten had.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *