Waarom een PVC-vloer perfect is voor een gezin met jonge kinderen

Met jonge kinderen in huis schuilt een ongeluk in een klein hoekje. Bij het inrichten van je interieur houd je dan ook altijd in je achterhoofd hoe je keuzes samengaan met het leven met kinderen. Nu is het tijd om een nieuwe vloer te leggen in je woning. Je wilt natuurlijk het liefste een prachtige, authentieke vloer, maar wilt ook rekening houden met je kinderen. In dit geval is een PVC-vloer uiterst geschikt! Deze zijn namelijk zeer slijtvast en verkrijgbaar in allerlei mooie dessins en structuren. Lees nu waar een PVC-vloer perfect is voor jouw gezin!

Een PVC-vloer is kidsproof

Met jonge kinderen in huis wordt veel gespeeld. Overal in de kamer vind je speelgoedbrokstukken en op de vloer wordt hard geracet met verschillende speelgoedauto’s. Na (of tijdens) het spelen is het tijd voor limonade en ook hierbij is de kans dat er wat vocht op de vloer terecht komt reëel. PVC-vloeren worden van oudsher veel in de horeca gebruikt doordat er geen kringen of vlekken ontstaan wanneer er drinken wordt gemorst. Bovendien zijn PVC-vloeren zeer slijtvast en eenvoudig schoon te maken. Ideaal voor een druk huishouden met jonge kinderen dus!

Een PVC-vloer is comfortabel

Naast dat het van belang is dat de vloer geschikt is voor je kinderen, wil je zelf natuurlijk ook een beetje comfort. En qua comfort zit je wel goed met een PVC-vloer, want de gemiddelde PVC-vloer is uiterst geschikt voor de combinatie met vloerverwarming. Daarnaast wordt een PVC-vloer gekenmerkt doordat deze zeer zacht, maar veerkrachtig aanvoelt.

Toch liever iets anders?

Zie je het toch niet helemaal zitten om een PVC-vloer te leggen? Dan zijn er natuurlijk genoeg ander type vloeren die geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen, zoals laminaatvloeren. Het is natuurlijk verstandig om de verschillende eigenschappen van de vloer goed te bekijken en te kijken of deze aansluiten bij jouw situatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *